Ramadan project Afghanistan  

0 ,-
Van de €135.000,- + €4000,- voor het watersysteem is het volledige bedrag opgehaald!​

Help jij mee?

Stichting Hiba & Habib heeft deze ramadan een prachtig doel! Samen met jullie willen we in de stad Kabul in Afghanistan een educatiecomplex realiseren. Vier decennia van oorlog in Afghanistan heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de onderwijsvoorzieningen is vernietigd. Op dit moment is er in de Afghaanse samenleving een dringende behoefte aan de opbouw van scholen. De kinderen krijgen nauwelijks onderwijs of volgen lessen in tenten en ook buiten. Zelfs in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan, is er een gebrek aan basisgebouwen. Vele kinderen zijn wees geworden vanwege de oorlog. Daarom willen we hierin ook iets betekenen voor weeskinderen. Naast de bouw van het weeshuis richten we ons ook op de bouw van een moskee om het complex zo compleet mogelijk te maken. Met Allah’s (swt) wil en jullie hulp kunnen we deze ramadan onze broeders en zusters in Afghanistan voorzien van een prachtig educatiecomplex, dat bestaat uit een school, weeshuis en moskee.  Help jij mee?

Momenteel is de bouw gestart. De eerste steen is gelegd elhamdoulilah. We hopen deze ramadan het hele bedrag van €150.000,- op te halen zodat het complex, dat gebouwd wordt op een terrein van 1254 m², binnen 12 maanden opgeleverd kan worden, in shaa Allah. Naast het weeshuis, de moskee en de school wordt er ook een ruimte gebouwd voor de bewaker en bezoekers.

Wil jij achter de schermen helpen door mee in te zamelen of bij meerdere projecten betrokken te zijn? Meld je dan aan als ambassadeur. Klik hier!

Dit zijn de 2D foto’s van de gebouwen

School

8 klaslokalen
240 leerlingen
Docentenruimte
Ruimte voor administratie en directie
Totaal meer dan 470 m²

Weeshuis

64 weesjongens
12 slaapkamers
Keuken en kantine
9 toiletten en een washok
Totaal meer dan 470 m²

Moskee

Meer dan 130 m²

Dit zijn de 3D video’s van de gebouwen