Ramadan voedselpakket

As-salam alaykum beste broeders en zusters!

Wat tof dat je wilt bijdragen aan het ramadan voedselpakket voor de minderbedeelden in onze samenleving. Dit project is in samenwerking met interculturele stichting Salaam (islamitische voedselbank Rotterdam) opgezet om ruim 400 gezinnen in de ramadan te voorzien van een goed gevuld voedselpakket. 

Afhankelijk van de inzamelingen hopen we in elk pakket het volgende te kunnen stoppen:

Dadels, soep groente of tomaten/harira, vermicelli, linzen groen/rood, kikkererwten, tomatenpuree, rijst, bulgur, pasta, olie, bloem, honing, melk, eieren, blik groente, pak sap, groente en fruit.

De inzameling wordt op zondag 21 februari 2021 gesloten. 

Help je mee?

“Degene die een vastende voedt bij het verbreken van het vasten, zijn zonden worden hierdoor vergeven. Hij zal worden gered van het Vuur en zijn beloning is evenveel als die van degene die vast zonder dat er iets van de beloning van de vastende af gaat.” bron

(at-Thirmidhie, Ibn Maadjah, ad-Daarimie)

 

“Begin bij jezelf en geef daar liefdadigheid aan, en als daar dan wat van overblijft, geef het aan jouw gezin. En als er iets overblijft nadat je jouw gezin hebt voorzien, geef ervan aan jouw familie. En als er nog over is nadat je aan jouw familie hebt gegeven, geef dan aan die en die, waarmee wordt bedoeld: aan wie dan ook die zich voor jou, aan je rechterzijde en aan je linkerzijde bevindt.
[An-Nasaa’i]

bron