Schrijf je nu gratis in voor de Hiba & Habib familieclub!

Afgelopen ramadan hebben we samen hard gewerkt om het weeshuis in Tanzania te kunnen realiseren. Alhamdullilah is dit met de wil van Allah swt gelukt! De opening van het weeshuis zal In Shaa Allah plaats vinden in de eerste week van november en wij zullen daar In Shaa Allah bij aanwezig zijn. Omdat we graag de kinderen willen voorzien van de basis behoeften voor de duur van een maand, zijn we de campagne gestart: steun een wees. Hiermee hopen we genoeg donaties binnen te krijgen zodat we de kinderen kunnen voorzien van kleding, schoenen, voedsel en schoolspullen.

Ramadan 2020 was enorm speciaal; we zaten midden in een lockdown en Covid-19-crisis en tegelijkertijd besloten wij om een inzameling te houden voor een weeshuis in Tanzania. Alhamdullilah met onze tawakkul in onze Heer en met een ummah die nooit aarzelt om te doneren, hebben we onvoorstelbare doelen kunnen bereiken.

We hebben in totaal €48.739,- ingezameld!!

Hiermee konden we niet enkel de bouw van het weeshuis realiseren, maar konden we ook:

– elektriciteit aanleggen;
– een waterput graven voor zelfvoorziening;
– meer meiden huisvesten in het weeshuis;
– bomen planten rondom het weeshuis.

Klik hier voor de volledige rapportage

Onze ambassadeurs hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk donaties binnen te halen. Dit hebben zij gedaan door middel van geld op te halen in hun persoonlijke kringen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die heeft meegeholpen met het realiseren van dit weeshuis. Moge Allah swt ons inspireren om meer te geven dan we denken dat we kunnen en ons helpen erop te vertrouwen dat Zijn vrijgevigheid en rijkdom de gaten zullen opvullen. We hebben misschien niet de middelen of de mogelijkheid om de wereld te veranderen, maar als we één leven kunnen redden, één persoon kunnen voeden of vreugde kunnen brengen in één enkel hart, dan zijn we al een stukje dichterbij. Moge Allah swt onze inzet doen accepteren. Allahouma ameen.

Even voorstellen

Mijn naam is Latifa Darkaoui, 24 jaar oud en een rechten student. Met veel dankbaarheid kan ik mededelen dat ik als vrijwilliger van Hiba & Habib bij de opening van het weeshuis aanwezig mag zijn. Ik ben iemand die veel voldoening haalt uit andere helpen. Voor mij is dit oprecht een kinderdroom die met de wil van Allah swt is uitgekomen. Al sinds kleins af aan droomde ik ervan om iets te kunnen betekenen voor de minderbedeelde op de wereld en het feit dat Allah swt mij in deze positie zet maakt mij zo ontzettend dankbaar. Ik kijk ontzettend uit naar de reis naar Tanzania, op dit moment ben ik druk bezig met mijn reis voor te bereiden en me te informeren over Tanzania.