Hiba weeshuis Tanzania 2020

Hoe kan ik bijdragen?

Steun stichting Hiba & Habib met de bouw van een weeshuis voor weeskindjes in Tanzania. Het weeshuis is bestemd voor meiden en zal ongeveer 12 maanden na inzameling van het hele bedrag aangeleverd worden, in sha Allah! (De bouw is gestart omdat onze samenwerkende partij een voorschot heeft gegeven)

Sahl ibn Sa’ad heeft de Profeet (saw) horen zeggen, “Ik en degene die voor een wees zorgt en hem voorziet, zullen zoals dit in het Paradijs zijn“, en hij zette zijn middelvinger en wijsvinger dicht bij elkaar.
Sahieh al-Boekharie, Boek 73, Hadith 34

“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid (Sadaqah Jariyah), kennis waarvan anderen profijt van hebben of een opdracht zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.” Abu Hurayrah (ra) Sahih Muslim.

Totale streefbedrag 35.000,- euro. 10% van dit bedrag is ten behoeve van stichting Hiba & Habib voor het dekken van transactie-, organisatie- en bestaanskosten (Indien er iets overblijft wordt dit gebruikt voor nieuwe projecten binnen de stichting).

Bouwplannen & plattegrond

Hiernaast zijn de bouwplannen van het Hiba weeshuis schematisch weergegeven. Op de laatste foto is een plattegrond te zien. Moge Allah swt alle mensen die hieraan op welke manier dan ook bijdragen belonen met het allerbeste! Ameen!

Voordelen van Sadaqah

  • Levert jou meer op dan je weggeeft [2:245, 261-262/57:7]
  • Geeft verlichting en voldoening [Jami’ at-Tirmidhi #1930]
  • Beschermt tegen tragedies en tegenslagen [2:261-262]
  • Wist zondes, zoals water vuur blust [3:149]
  • Verbetert jouw fysieke en mentale gesteldheid [Sahih al-jamia’& Wetenschap]